Aan het woord: Servicemonteur Patrick

Het verhaal van Patrick is een mooi verhaal over groei, vertrouwen en toewijding. Patrick woont in Bilthoven en startte zijn loopbaan in 1991 bij Ansul Wormald (wat later Cegelec Fire Solutions werd). Maar eigenlijk begon zijn verhaal nog eerder… want zijn vader werkte ook bij dit bedrijf! Patrick begon bij nieuwbouwprojecten en is later aan de slag gegaan als servicemonteur bij Cegelec Fire Solutions.

Drie decennia met Patrick: Zijn loopbaan bij Cegelec Fire Solutions

Het verhaal van Patrick is een mooi verhaal over groei, vertrouwen en toewijding. Patrick woont in Bilthoven en startte zijn loopbaan in 1991 bij Ansul Wormald (wat later Cegelec Fire Solutions werd). Maar eigenlijk begon zijn verhaal nog eerder… want zijn vader werkte ook bij dit bedrijf! Patrick begon bij nieuwbouwprojecten en is later aan de slag gegaan als servicemonteur bij Cegelec Fire Solutions.

 

Van gereedschap onderhoud naar servicemonteur

Patrick: “Na ongeveer vijf jaar in de nieuwbouw, kreeg ik de kans om me bezig te houden met gereedschap onderhoud. Weer vijf jaar later maakte ik de overstap naar de service afdeling en sinds 2001 ben ik als servicemonteur buiten actief. Ik bezoek klanten voor service en onderhoud, test systemen en zorg ervoor dat alles perfect functioneert.”

 

Een tweede kantoor

De brandbeveiligingssector trok Patrick vanwege de technische uitdagingen en de verantwoordelijkheid die deze sector met zich meebrengt. “Je bouwt echt een band op met de klanten; het voelt bij mijn klanten eigenlijk gewoon als een tweede kantoor. Dat is belangrijk, want in ons vak draait het allemaal om vertrouwen.”

 

Open cultuur en gelijkheid

Als je Patrick vraagt naar de cultuur bij Cegelec Fire Solutions dan vertelt hij direct over de openheid en toegankelijkheid. “Ik praat net zo makkelijk met een manager als met een directe collega. Er is geen drempel, geen hiërarchie die in de weg staat. Dat maakt Cegelec Fire Solutions zo’n fijne plek om te werken.”

 

Verantwoordelijkheid en autonomie

 “Als servicemonteur draag ik een grote verantwoordelijkheid. Ik voel me persoonlijk verantwoordelijk voor de systemen van de klant, alsof ze van mijzelf zijn. Die betrokkenheid maakt mijn werk extra bijzonder. Ook voel ik bij Cegelec Fire Solutions de vrijheid om mijn werk zelf in te delen. Ook dat is voor mij heel belangrijk.”

 

Pietje Precies 

Bij Cegelec Fire Solutions kennen we Patrick ook wel als Pietje Precies. “Ik zorg dat alles tot in de puntjes klopt. Mijn collega’s en ook mijn klanten weten dat ze op me aan kunnen. Afspraak is afspraak.” En laat dat vertrouwen nou net superbelangrijk zijn in de rol van Service Monteur! 

 

Trots op de projecten

Patrick loopt natuurlijk al ‘een tijdje’ mee. Dus als je hem vraagt naar bijzondere projecten, dan kan hij daar uren over vertellen. Een project dat voor Patrick echt met kop en schouders boven de rest uitsteekt, is ongetwijfeld Douwe Egberts. Hier voelt hij zich als een vis in het water en is hij bijna kind aan huis.

 

“Toen we de installatie bouwden en leidingen aan het monteren waren draaide de fabriek gewoon door. Dan krijg je natuurlijk te maken met allerlei regels voor voedselveiligheid. Wij houden wel van een uitdaging! Ook worden mijn adviezen hier heel serieus genomen en dat is een teken van het vertrouwen dat zij in mij en in Cegelec Fire Solutions hebben.”

 

Opleiding en ontwikkeling

​​Bij Cegelec Fire Solutions zitten we nooit stil als het aankomt op kennis en ervaring. We zorgen er altijd voor dat ons team helemaal bij is. “We hebben interne opleidingen en cursussen, en als het past bij mijn functie, kan ik een externe cursus aanvragen. Dat zorgt ervoor dat we altijd up-to-date zijn.”

 

Waarom Cegelec Fire Solutions?

Op de vraag waarom hij voor dit bedrijf heeft gekozen, is Patrick duidelijk: “Ik wilde in de brandbeveiliging werken, hoorde goede verhalen van mijn vader en ben hier nooit meer weggegaan.”

 

Advies voor toekomstige collega’s

Aan mensen die overwegen om bij Cegelec Fire Solutions te komen werken, zegt Patrick: “Noem mijn naam en solliciteer direct. Kom het zelf ervaren. En voor de jongere collega’s? Ik vind het geweldig om hen op te leiden en de juiste weg in te sturen.”

 

Ben jij onze nieuwe collega?