Aan het woord: HSE Coördinator Laura

Als je Laura Slop vraagt naar haar ervaring bij Cegelec, dan word je zelf al snel enthousiast. Ze woont samen met haar vriend aan het strand in Monster en studeerde integrale & middelbare veiligheidskunde. Na haar studie heeft ze een paar jaar werkervaring opgedaan bij een installatiebedrijf. In juni 2022 kwam Laura bij Cegelec terecht. Ze was op zoek naar een plek waar ze haar kennis kon inzetten in een bedrijf met een open cultuur – en Cegelec bleek die perfecte match te zijn.

Bouwen aan veiligheid: Laura’s verhaal bij Cegelec

 

‘Eigenlijk was die match eng goed’

Toen Laura het team van Cegelec ontmoette, was het gevoel gelijk positief; alsof ze al jaren bij het team hoorde.

Laura: “Ik had al met veel verschillende bedrijven gesproken, en pas tijdens mijn gesprek met Cegelec viel alles op zijn plaats. Eigenlijk was die match eng goed. We hadden zo’n sterk gevoel alsof we elkaar al eerder hadden ontmoet. Het was vooral die connectie, maar ook de openheid tijdens ons gesprek waarvoor ik vol vertrouwen JA zei tegen Cegelec.”

 

Afwisselende functie

Laura is HSE-coördinator bij Cegelec en haar rol is erg afwisselend: de ene dag maakt ze beleidsplannen, de andere dag staat ze in werkkleding op de werkvloer om met monteurs en werkvoorbereiders te praten. Ze luistert naar hun behoeften en kijkt wat er beter kan op het gebied van veiligheid. Als ze een probleem ziet, komt ze met verbetervoorstellen. Laura heeft de vrijheid om haar eigen agenda te bepalen, zoals het kiezen van vergaderingen of projectbezoeken. 

Laura: “Geen dag is hetzelfde. Soms ben ik bezig met beleidsplannen voor de toekomst, en soms sta ik in werkkleding op de werkvloer. Dan praat ik met de monteurs over wat ze nodig hebben op het gebied van veiligheid.”

 

Verantwoordelijkheid & autonomie

Laura: “Voor mij betekent werken bij Cegelec de vrijheid om zelfstandige beslissingen te nemen. Autonomie en verantwoordelijkheid zijn voor mij de sleutel tot persoonlijke groei. In de praktijk betekent dit dat ik de ruimte voel om naar lezingen te gaan en brainstormsessies bij te wonen. Ik voel bij Cegelec de vrijheid om te leren en te groeien.”

 

Open cultuur

De cultuur bij Cegelec volgens Laura: “Heel open! Niet hiërarchisch, tenzij nodig.” Laura vertelt over de laagdrempeligheid en de kans om gewoon binnen te lopen bij de business unit managers.

Laura: “Bij Cegelec kan ik bij de managers naar binnen lopen en vragen stellen. Het gaat  hier niet om de hiërarchie, maar om de samenwerking.”

 

Complexe projecten

Laura is trots op de projecten waarbij ze betrokken is geweest Zo noemt ze het complexe proces bij een grote afvalverwerker in Zuid-Holland. Het dak in de afvalbunker moest vervangen worden terwijl het proces gewoon doorging. 

Laura: “Zo gaaf om het hele proces van dichtbij te zien op plaatsen waar je normaal gesproken niet komt.”

 

Advies voor toekomstige collega’s

Laura werkt met veel enthousiasme bij Cegelec en we zijn blij om te zien dat haar rol haar op het lijf is geschreven. 

Laura: “Als je overweegt om bij Cegelec te komen werken, zou ik zeggen: kom gewoon praten en ervaar het zelf. De werksfeer is zo belangrijk. Je moet het echt zelf ervaren. Ik werk hier in ieder geval met veel plezier!”

 

Ben jij onze nieuwe collega?