Veiligheid voorop

11 mei 2023

Cegelec behaalt trede 3 op de Safety Culture Ladder: een belangrijke stap richting nog veiliger werken

Het is een absolute prioriteit voor elk bedrijf om ervoor te zorgen dat iedereen na een werkdag veilig en gezond thuiskomt. Bij Cegelec, waar we dagelijks werken aan complexe brandbeveiligingsvraagstukken in diverse segmenten, is dit niet anders. Daarom zijn we trots te kunnen aankondigen dat we trede 3 hebben bereikt op de Safety Culture Ladder voor het installeren en onderhouden van brandbeheer- en blussystemen.

Safety Culture Ladder

De Safety Culture Ladder is een beoordelingssysteem dat wordt gebruikt om de veiligheidscultuur binnen bedrijven te meten. Het gaat verder dan alleen het naleven van regels en voorschriften – het kijkt naar houding en gedrag, twee cruciale factoren bij het voorkomen van ongevallen op de werkplek.

Laura Slop, HSE Coordinator bij Cegelec

Onze visie op veiligheid

“Onze visie op veiligheid is eenvoudig: er mogen geen compromissen worden gesloten. Veilig werken moet in elk bedrijfsaspect terugkomen, van het moment van verkoop en offerte tot aan de uitvoering van het werk. En deze visie wordt elke dag in de praktijk gebracht door onze toegewijde medewerkers. Het bereiken van trede 3 op de Safety Culture Ladder is een bevestiging van onze inzet voor veiligheid, maar we blijven streven naar verbetering. Veiligheid is immers een continu proces, geen eindbestemming.”

Toegewijd aan veiligheid

Bij Cegelec zijn we niet alleen deskundig op het gebied van brandbeveiliging, maar zijn we ook vastbesloten om een positieve veiligheidscultuur te bevorderen. Onze jarenlange ervaring, die teruggaat tot de jaren ’60, in combinatie met onze kennis van de regelgeving, stelt ons in staat om zowel de technische als de menselijke aspecten van veiligheid op de werkplek aan te pakken.

Onze toewijding aan veiligheid is ook te zien in de acties die we ondernemen. We doen wat we zeggen en we deinzen niet terug als het moeilijk wordt. Of het nu gaat om het installeren van brandblusinstallaties terwijl de productie doorgaat, of om het meedenken met klanten om de veiligste en meest efficiënte oplossingen te bieden, we nemen onze verantwoordelijkheid serieus.

Safety Week

Om een groter veiligheidsbewustzijn te stimuleren bij alle medewerkers, om meer discussie hierover te stimuleren over hoe om te gaan met veiligheid en gezondheid op de werkplek, organiseert VINCI Energies jaarlijks wereldwijd een Safety Week. Tijdens deze week ontmoeten al onze werknemers – in onze business units, in de bouw en op bouwplaatsen – elkaar in kleine groepen om dit gemeenschappelijke thema met elkaar te bespreken. Als onderdeel van VINCI Energies zijn wij actief betrokken bij de Safety Week dit jaar.

Safety Week

Wilt u meer weten over hoe Cegelec u kan helpen met uw brandbeveiligingsvraagstukken, terwijl we tegelijkertijd de veiligheidscultuur hoog houden?

Actueel, Safety