SMI, BMI en OAI

Sprinklermendinstallaties (SMI)

Een beginnende brand moet snel en effectief worden gesignaleerd aan de sprinklermeldcentrale. Een sprinklermeldcentrale ontvangt alle brandmeldingen, technische storingen en supervisiemeldingen vanuit de sprinklerinstallatie.

Dit kunnen ruimtetemperatuurmeldingen zijn, standsignaleringen van de afsluiters, storingen aan de apparatuur en uiteraard ook de brandmeldingen door de alarmkleppen en/of stromingsschakelaars.

Bovenop het signaleren van sprinklermeldingen vanuit de blusinstallatie, worden steeds meer vormen van detectie gecombineerd met de sprinklermeldinstallatie om zo bijvoorbeeld (droge) pre-actionsystemen te activeren. De sprinklermeldcentrale wordt ook vaker gebruikt voor diverse aansturingen van gecombineerde ontruimingsalarminstallaties.

Brandmeldinstallaties (BMI)

Wanneer er in een (hoog of groot) gebouw een brand zou uitbreken, telt iedere seconde. De brandweer moet zo snel en efficiënt mogelijk ingeschakeld kunnen worden.

Ontruiming Alarm Installaties (IOF)

De sprinklermeldcentrale wordt ook vaker gebruikt voor diverse aansturingen van gecombineerde ontruimingsalarminstallaties.